“Alles is Ritme”

“Alles is Ritme”

Traditie en nieuwe uitvindingen komen samen in onze unieke workshop ‘Alles is Ritme’. In deze inspirerende sessie wordt jongleren met Sambaballen gecombineerd met de klanken van het menselijk lichaam en een scala aan percussie-instrumenten, waaronder de Agogô, Pandeiro, Tam Tam, Timbau, en nog veel meer. Deze bijzondere workshop, een samenspel van muziek, plezier, levenskracht en ritme, raakt je diep en brengt jouw lichaam in beweging!

De Kracht van Ritme

Ritme is van levensbelang; het is een oerkracht die ons allen verbindt. Het laat ons voelen, bewegen en samenkomen op een fundamenteel niveau. Onze workshop benadrukt hoe ritme niet alleen een muzikaal concept is, maar ook een levensritme dat overal om ons heen aanwezig is en ons dagelijks leven beïnvloedt. Soms moeten we ons levensritme aanpassen, net zoals een jongleur zijn bewegingen aanpast om in de flow te blijven. Soms gaat alles soepel en harmonieus, en soms raken we uit balans en moeten we opnieuw leren jongleren met de veranderende omstandigheden.

Het herkennen en begrijpen van dit levensritme kan ons helpen om veerkrachtiger te zijn en beter in staat om met de ups en downs van het leven om te gaan. Het stelt ons in staat om bewustere keuzes te maken en meer voldoening te halen uit onze dagelijkse bezigheden.

Voor Iedereen Geschikt

Onze workshop is ontworpen voor kinderen, jongeren en volwassenen, en is geschikt voor zowel scholen, bedrijven als particulieren. We richten ons op het stimuleren van creativiteit, samenwerking en persoonlijke expressie door middel van ritme en muziek.

Waarom boeken?

  • Teambuilding: Het bevordert samenwerking en communicatie binnen groepen.
  • Creativiteit: De workshop stimuleert creativiteit en zelfexpressie.
  • Unieke Ervaring: Het combineren van ritme en jongleren zorgt voor een unieke en memorabele ervaring.
  • Flexibiliteit: Geschikt voor verschillende soorten groepen, van bedrijven tot families.


Locatie en Flexibiliteit

We komen graag naar jullie toe om de workshop op locatie te verzorgen, maar je bent ook van harte welkom in onze sfeervolle ruimte “Casa dos Tambores” in Capelle aan den IJssel. Deze inspirerende omgeving is speciaal ingericht om een optimale ervaring van muziek en ritme te bieden.


Interactie en Beleving

Tijdens de workshop worden deelnemers actief betrokken bij verschillende ritmische oefeningen en muzikale interacties. Ze leren niet alleen verschillende percussie-instrumenten bespelen, maar ontdekken ook de ritmische mogelijkheden van hun eigen lichaam. Door deze interactieve benadering wordt een diepgaande en blijvende ervaring gecreëerd die de deelnemers nog lang zal bijblijven.

Wat houdt de workshop in?

  • Percussie en Ritme: Deelnemers leren verschillende percussietechnieken en ritmische patronen. Dit bevordert teamwork en coördinatie.
  • Jongleren: Naast percussie krijgen deelnemers ook de kans om basisjongleertechnieken te leren, wat bijdraagt aan focus en samenwerking.
  • Interactie en Plezier: De workshop is interactief en ontworpen om plezier te hebben, terwijl men samenwerkt en nieuwe vaardigheden leert.
  • Geschikt voor Iedereen: De workshop is toegankelijk voor zowel jong als oud, en vereist geen voorafgaande ervaring met percussie of jongleren.


Contact en Informatie

Voor meer informatie over deze bijzondere beleving kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen een onvergetelijke ritmische ervaring te creëren.


We hopen je snel te mogen verwelkomen in de wereld van ritme, waar traditie en innovatie hand in hand gaan om een unieke muzikale reis te bieden.